Linkedin

Haal meer uit uw organisatie of team!

Meer bereiken

Organisatie, afdelingen en teams versterken van binnenuit

Er kan  vrijwel altijd meer bereikt worden met dezelfde of zelfs minder mensen en middelen door te werken aan meer grip op de organisatie. Kernwoorden voor resultaat: beweging en perspectief. Teams en individuen in beweging krijgen en houden door perspectief te bieden op haalbare veranderingen, verbeteringen en oplossingen. En leidinggevenden ondersteunen en inspireren bij het inslaan van nieuwe wegen.

De organisatie wordt van binnenuit versterkt door de leiding sterker en effectiever te maken, de kwaliteit van de onderlinge communicatie te vergroten, medewerkers bewust te maken van hun verantwoordelijkheden en hen uit te dagen om hun talenten in te zetten en door werk- en overlegstructuren effectiever te maken.

Methoden en middelen

Een groot arsenaal aan middelen en methodes is beschikbaar om leidinggevenden en medewerkers in beweging te krijgen en te houden

 1. Intakegesprekken (individueel en met teams): snel vaststellen wat er speelt en nodig is.
  Wie veel organisaties van binnen heeft gezien heeft de ervaring om snel tot de kern te komen. Daarom komt mck coaching & advies al meteen na het intakegesprek met een helder plan van aanpak, waarin precies staat wat er zou moeten gebeuren en welke investering dat vraagt.
 2. Doorlichten van organisatie, teams of afdelingen.
  Door middel van (groeps)interviews boven tafel brengen van wat er speelt op het gebied van leiding, onderlinge communicatie, organisatie van het werk/processen, samenwerking en teambinding en organisatiecultuur.
 3. Verandermanagement: waar wil de organisatie heen en hoe realiseer je dat?
 4. Individuele coaching van leidinggevenden: hoe stuur ik mijn team effectief aan en blijf ik toch mezelf?
  Voor ervaren leidinggevenden een spiegel en een frisse blik, voor nieuwe leidinggevenden een klankbord en steun in de rug .
 5. Teamcoaching: wat kan het team zelf doen om de organisatie te versterken
 6. Organisatie- en communicatieadvies
  Is de organisatie goed aan te sturen en loopt overleg en communicatie soepel of is daar nog winst te halen?
 7. Training effectief inzetten functioneringsgesprek. De waarde van dit instrument wordt vaak onderschat.
 8. Teamtrainingen: communicatie, samenwerken, binding, elkaar beter leren kennen, vertrouwen en respecteren, gezamenlijk doel ervaren, eventuele obstakels aanpakken
 9. Diverse workshops ‘op maat’. Samen met het team of juist met een groep leidinggevenden aan de slag met thema’s als:
  • Leiderschapsstijl,
  • Onderlinge communicatie,
  • Teamprofielen/elkaar beter leren kennen,
  • Visie/missie,
  • Organisatiecultuur,
  • Samenwerken.

Netwerk

MCK coaching en advies functioneert in een netwerk van ervaren organisatie-adviseurs en  gecertificeerde coaches en is onder meer bekend met MBTI, OCAI, Management Drives en Lumina Spark onderzoek.

Door samenwerking met andere professionals zijn ook grote(re) programma’s goed te realiseren. Waarbij mck coaching & advies samen met u de regie houdt.